HTML

safetydummy

Környezet-, munka- és tűzvédelem mindenkinek.

Friss topikok

Linkblog

Gazdálkodó szervezetek és az influenza járvány

2009.09.15. 20:00 :: moaner

A múlt héten felvetette valaki a cégnél, hogy egy belső kampányt kellene szervezni a valószínűleg hamarosan kitörő hazai influenza járvány előtt. Megelőzés, tájékoztatás, felkészülés és megfelelő reagálás a cégen belül, ezekről legyen szó.

Mit is lehet tenni? Különösen most, hogy egy ideje a legmagasabb riasztási fokozat van érvényben világszerte és Magyarországon több helyen fertőz a vírus.

Egyáltalán mire lehet felkészülni és milyen hatásokkal kell számolni egy ilyen járványnál? Az egészet természetesen úgy, hogy ne reagáljuk túl, de ne is kezeljük olyan lazán.

Az itt található minta készítésekor gondolkodtam el azon, hogy vannak cégek, akik napjainkra jellemző belső „válságkezelői intézkedéseik” során olyan szintre leredukálták a munkavállalói létszámot, hogy egy 10 – 20 % - os dolgozói hiányzás ellehetetlenítheti a nagy nehezen kialakított fenntartó vagy a válság túlélésére berendezkedett termelésüket és ezzel teljes gazdasági tevékenységüket.

A minta letölthető az FHSE Tudásbázisában: http://www.fhsebt.hu/index_4.html  

Reméljük nagyobb a füstje mint a lángja.

Szólj hozzá!

Címkék: megelőzés tájékoztatás járvány tudásbázis safetydummy influenza vészhelyzeti terv inézkedési terv fhse

A bejegyzés trackback címe:

https://safetydummy.blog.hu/api/trackback/id/tr661384732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása