HTML

safetydummy

Környezet-, munka- és tűzvédelem mindenkinek.

Friss topikok

Linkblog

H1N1 megint – Szóval oltassam magam újra?

2010.09.01. 18:18 :: moaner

Érdekesek az új hírek a H1N1 – el kapcsolataban:
 
A WHO túlreagálta a dolgot és gyógyszergyártók is lobbiztak a szakértőiknél, nem is volt “igazi” világjárvány, a statisztikák szerint a szezonális influenza is pusztítóbb a H1N1 – nél stb.
 
Most meg oltassam magam újra - na nem azért, mert várható a szokásos mutáció – hanem mert az eredeti oltás kb. fél évig hatásos és akár harmadik oltásra is szükség lehet.
 
A konteók pedig szép számban születnek, az oltást habzó szájjal eddig ellenzők is újra elkezdik a mondókájukat.
 
Most nem is tudom mi legyen:
 
Igazából nincs kedvem négy-öt napig az ágyat nyomni, lázcsillapítókat meg vitaminokat szedni, közben fertőzni a családomat, így lehet, hogy bevállalom az ezervalahányszáz forintos védőoltást. A készítmény rettenetesnek vélt mellékhatásaival és a mikrochip – el együtt.
 
Az is lehetőség, hogy bevásárolok olyan vitaminokból, amiket hasonló profitvadász multik gyártanak, de akár valamelyik hazai sufni-cég vitaminkoktélját is megvehetem. Amik természetesen drágábbak a védőoltásnál és nyilvánvalóan a gyártók érdeke az, hogy a terméküket megvásároljam. Az, hogy egészséges maradjak nem hiszem.
 
Akár maradhatok a savanyú káposztánál, zöldpaprikánál és a száraz rosé-fröccsnél is. Ezeket mindig élveztem.
 
Szomorú, hogy bármelyik utat választom, eljutott arra a szintre ez a téma – a saját környezetemben tavaly már tapasztaltam – hogy a társadalom egy bizonyos részének elég markáns véleménye lesz rólam.
 
Ez van. Úgy tűnik nem kell “reklámozni” ezeket a döntéseket.
 
Sajnos lehet, hogy még titkolni is kell.

Szólj hozzá!

Címkék: multi vitamin védőoltás influenza h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://safetydummy.blog.hu/api/trackback/id/tr572264966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása